top of page

OMTALER

“Jeg hadde sluttet med p-piller ett år før, etter en 5 års berg-og-dalbane. Jeg har en lang og komplisert helsehistorikk, og jeg ville virkelig finne et hormonfritt alternativ for prevensjon, ettersom det å ha et barn akkurat nå virkelig ikke er et alternativ for meg. Jeg hadde ingen aning om at noe som Justissemetoden eksisterte. Min venn introduserte meg, og nå er jeg overbevist om at alle kvinner bør få tilegnet seg denne kunnskapen.“

— Kari, klient

E t t e r
H o r m o n e l l
P r e v e n s j o n

Balanser din syklus
Mange som bruker hormonelle prevensjonsmidler får problemer med bivirkninger; noen eksempler er depresjon, angst, akne, irritabel tarmsyndrom, kroniske soppinfeksjoner, nedsatt sexlyst, og blodpropp. Ofte fortsetter kroppen å være påvirket også etter avsluttet bruk, og det kan ta alt ifra noen måneder til flere år før menssyklusen kommer tilbake til normal funksjon. Dette er fordi de syntetiske hormonene i hormonell prevensjon (estrin og progestin) er veldig annerledes enn kroppens egne hormoner (estrogener og progesteron), og de har en annerledes adferd i kontakt med kroppens celler. Samtidig påvirker de fortsatt alle de samme kroppsystemene som kroppens egne hormoner – som i prinsipp innebærer hvert eneste system i kroppen. Dette skaper ubalanser i kroppens funksjon, og i kroppens egne hormoner. Det er på grunn av dette bivirkninger fra hormonell prevensjon oppstår, og det er også derfor det kan ta litt tid å gjenopprette en normal menssyklus etter avsluttet bruk av hormonell prevensjon.
 
Som Justisse rådgiver er jeg utdannet i å bruke kartlegging av menssyklusen som et verktøy få oversikt over sykluser som er uregelmessige etter bruk av hormonelle p-middler. Jeg tilbyr også rådgiving i hvordan man kan bruke diett, ernæring og livsstil-forandringer for å støtte kroppen i gjenopprettelsen av kroppens hormonelle balanse. Gjennom å lære deg å kartlegge din menssyklus kan du ta tilbake fullmakten over din egen kropp, og finne effektive alternativ til hormonelle prevensjonsmidler – uansett om din intensjon er at unngå graviditet, bli gravid, eller behandle problemer i menssyklusen.
 
Har du lyst til å prøve det?
bottom of page